Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

"Ε. Ζ. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ , ΠΕΣΩΝ ΕΝ ΚΙΛΚΙΣ"



Στο ποικίλης ύλης περιοδικό "Μηνιαία Εικονογραφημένη ΑΤΛΑΝΤΙΣ" που εκδιδόταν στην Αμερική ξεφυλλίζοντας τον τόμο με τα τεύχη 1912-1915 ανακαλύψαμε στο φωτογραφικό αφιέρωμα με τον τίτλο ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, την φωτογραφία και το όνομα του Ε. Ζ. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ με την ένδειξη "πεσών εν Κιλκίς". Το επώνυμο δηλώνει καταγωγή από την περιοχή  του Κορθίου.
Η φωτογραφία του είναι πριν την κατάταξή του στο στράτευμα αφού φέρει πολιτική ενδυμασία. Θυμίζει τις φωτογραφίες πορτραίτα της εποχής. 
Θεωρούμε το έντυπο αυτό που κυκλοφορούσε για την ομογένεια της Αμερικής  οι αναγραφόμενοι να ήταν Έλληνες ομογενείς.  Τον αναζητήσαμε στα αρχεία εισόδου των ΗΠΑ αλλά δεν ευρέθηκε. Δεκτή κάθε βοήθεια ιδιαίτερα από τους Ανδριώτες των ΗΠΑ να βρούμε περισσότερα στοιχεία για αυτόν τον συμπατριώτη μας.
Για την ιστορία η μάχη του Κιλκίς διεξήχθη κατά τον Β' Βαλκανικό πόλεμο ανάμεσα στον Ελληνικό στρατό και τον Βουλγάρικο στις 20 -21 Ιουνίου 1913. Σε αυτή τη μάχη έπεσε και ο συνταγματάρχης Αντώνιος Καμπάνης.


1 σχόλιο:

  1. Ο Σύλλογος Κορθίου της Αμερικής να ενημερωθεί και να ασχοληθεί με την αναζήτηση στοιχείων αυτού του Αντριώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή