Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

25 ΕΤΩΝ!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΠΠΑΡΙΑΣ

Φέτος είναι μία ξεχωριστή χρονιά για τον Πολιτιστικό Σύλλογό Καππαριάς, γίνεται 25 ετών! Ιδρύθηκε στις 26 Μαρτίου 1989 από Καππαριανούς του Πέρα Χωριού, των Βορεινών και του Μωρακαίου που συναντήθηκαν στο Καφενείο "Το Ανδριώτικο Στέκι" στου Γκύζη.
Πρωτεργάτης σε αυτή την σύναξη ήταν η Ευαγγελία Δ. Καλογρίδου με την επιμονή και την υπομονή της.

Το πρώτο (και προσωρινό) συμβούλιο που συγκροτήθηκε από αυτή την συνάντηση το απάρτιζαν οι: Ειρήνη Παπιδά (Πρόεδρος), Θεοδώρα Σαλουβάρδου (Γεν. Γραμματέας), Κωνσταντίνος Καμπουρόπουλος (Ταμίας), Ευαγγελία Δ. Καλογρίδου (Μέλος) και Δημήτριος Λουλούδης (Μέλος).

 ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ
Την Πρωτοχρονιά πραγματοποιήθηκε στο καφενείο της Χρύσας Παπαιωάννου στην Καππαριά η κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας.
Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή στην Αργολίδα με την συμμετοχή πάρα πολλών Καππαριανών. 
Οι εκδρομείς με σύμμαχο τον λαμπερό ήλιο επισκεφθήκαν το Ναύπλιο, ανεβήκαν στο Κάστρο του Παλαμηδιού, περπατήσαν στα γραφικά σοκάκια, απολαύσαν τον καφέ  στην παραλία της πόλης. Κατόπιν καταλήξαν για φαγητό στο γραφικό Κεφαλάρι Άργους με τα τρεχούμενα νερά, όπου έγινε και η κοπή της Βασιλόπιτας. Η μαζική συμμετοχή και το κέφι χαρακτήρισαν την εκδρομή και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλες και όλους αυτούς που έδωσαν το παρόν.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ
Ο ετήσιος χειμερινός Χορός έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου  στο μουσικό κέντρο διασκέδασης "ΓΡΑΜΜΕΣ", [Κωνσταντινουπόλεως 111 Βοτανικός (Σταθμός Μετρό Κεραμεικός], συντροφιά με την Γλυκερία και τον Μπάμπη Τσέρτο. Τιμή εισόδου 27 ευρώ με φαγητό και απεριόριστη κατανάλωση κρασιού. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6944502522 (Γουλιερμής Νίκος), 6978097721 (Ψαρρού Άννα), 6947300156 (Σαλουβάρδου Γιαμπάνη Μαρουλιώ) και 6946258193 (Βαρθολομαίου Φωτεινή).
Πρόσφατη δημοσίευση για το Σύλλογο Καππαριάς πατήστε ΕΔΩ για να ενημερωθείτε!

1 σχόλιο:

  1. Συγκινήθηκα με την αναφορά που κάνατε στην ίδρυση του Συλλόγου.Με φέρατε 25 χρόνια πίσω στο ζήλο των δικών μου γονιών για τον Σύλλογο του χωριού. Μια αρχή που βρίσκει συνέχεια στα παιδιά του χθες και ενήλικες του σήμερα και με την ευχή να συνεχίσει στα χέρια των νέων που τώρα μεγαλώνουν...
    Ο Σύλλογος Καπαριάς είναι δημιούργημα αγάπης και νόστου για την κοινότητά μας, τον τόπο καταγωγής μας.
    Να' στε καλά και καλή μέρα να έχετε για το θαυμάσιο και προσωπικό πρωινό που μου προσφέρατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή