Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Αν χαθούν οι βαρκούλες, θα αρμενίζουν τουλάχιστον τα καράβια;
Του ΝΑΣΟΥ ΜΑΜΑΛΗ*

Με αφορμή το νέο νόμο που ψηφίστηκε, σχετικά με την μείωση του υποχρεωτικού αριθμού Ελλήνων Ναυτικών σε πλοία με Ελληνική σημαία μέχρι και 40% έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά. Σκοπός μας είναι να ξεκαθαρίσουμε τι είναι αλήθεια και τι όχι, αλλά και να δούμε αν τελικά αυτός ο νόμος θα κάνει καλό ή κακό πρώτα στους Έλληνες ναυτικούς και μετά στο κράτος.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέο πρόγραμμα επιδότησης  
Δεκτές αιτήσεις γίνονται μέχρι 31 Μαΐου 2014

Επειδή πολλοί νέοι κατά κύριο λόγο αποφάσισαν να ασχοληθούν με την γή, ερευνήσαμε στο αρμόδιο υπουργείο το θέμα της συμμετοχής στα προγράμματα αυτά και πληροφορηθήκαμε ότι έχει αποφασιστεί να δίνεται η  δυνατότητα της υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων έως την 31η Μαΐου 2014.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 
ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Ο Σύνδεσμος Ανδρίων Πειραιά την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της έναρξης της νέας περιόδου τέλεσε Θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Ακολούθησε στην συνέχεια συγκέντρωση των παρευρισκομένων στα γραφεία του Συλλόγου. 

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

PHILOXENIA 2013

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

 Στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση στην Ελλάδα, την ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2013,  που πραγματοποιήθηκε από τις 21-24 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, συμμετείχε και η Άνδρος. Το νησί μας διέθετε δικό του χώρο στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ !

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Yπογράφτηκε η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), που αφορά στην εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ) για το 2014.
Το ΕΠΣΑΔ, παρά το γεγονός ότι αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είχε εφαρμοστεί από το 2007, με κίνδυνο παραπομπής της χώρας μας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και την επιβολή προστίμων.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ 

Στόχος του Περιφερειακού Πάρκου (ΠΠ) της Άνδρου είναι η διατήρηση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος του νησιού, η ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, η διατήρηση και αναβίωση παραδοσιακών μορφών γεωργίας, η οργάνωση του χώρου με κριτήριο την αειφορία και η ισόρροπη ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Θεωρείται αναγκαία η δημιουργία του αφού θα οριοθετεί σε συγκεκριμένους χώρους και θα θέτει τις προϋποθέσεις εγκατάστασης των ανεμογεννητριών. 

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !

AΠΑΤΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΣΠΑ!!!


Πληροφορηθήκαμε ότι και στο νησί μας (...φαίνεται ήρθε η σειρά του) άρχισαν να πέφτουν τηλεφωνήματα σχετικά με την ένταξη της επιχείρησης σε προγράμματα ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμμένα καλούνται τηλεφωνικά επιχειρηματίες απο διάφορες ΄΄εταιρείες΄΄ και υπόσχονται επιδοτήσεις μέσω του ΕΣΠΑ, με τις οποίες θα μπορούν να σβήσουν τα χρέη και να εξοφλήσουν οφειλές προς την εφορία,΄μεσω προγραμματών του ΕΣΠΑ.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ

«ΑΤΡΟΠΟΣ Ή Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΔΑΠΟΝΤΕ»

Τη Μαρία Σκιαδαρέση φιλοξενεί η Λέσχη Ενηλίκων, στο Γαύριο, την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου (αύριο), στις 11:00 το πρωί όπου θα μιλήσει και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των  παρευρισκομένων για το  πρωτόλειο της μυθιστόρημα «ΑΤΡΟΠΟΣ Ή Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΔΑΠΟΝΤΕ». 
Η επιλογή ως τίτλου του βιβλίου, του ονόματος μιας εκ των τριών Μοιρών (Λάχεσις και Κλωθώ οι άλλες) μόνο τυχαία δεν έγινε.
Άτροπος, ήταν η μοίρα που έκοβε το νήμα της ζωής των ανθρώπων. 
Η ιστορία ως γνωστό εκτυλίσσεται στην Άνδρο….

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα

 Βιολογικές Καλλιέργειες – Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα «Βιολογικές Καλλιέργειες – Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες: Οι «σπόροι» που φυτεύτηκαν & προτάσεις για να «καλλιεργήσουμε» το μέλλον» την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου , με τη συμμετοχή περίπου 300 ατόμων στις αίθουσες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο,  Άνδρο, Νάξο, Πάρο, Θήρα, Μύκονο, Μήλο, Τήνο καθώς και μέσω ζωντανής διαδικτυακής σύνδεσης μέσα από το e-kyklades.gr.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

ΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Η πολυαναμενόμενη ταινία "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη, που γυρίστηκε τον περασμένο χειμώνα εξ ολοκλήρου στο νησί μας και ξύπνησε μνήμες της εποχής του 1930 -1940, εμπνευσμένη απο το ομότιτλο πολυδιαβασμένο βιβλίο της  συζύγου του Ιωάννας Καρυστιάνη, παρουσιάστηκε σε πρώτη προβολή για τον τύπο,την Τετάρτη το βράδυ.
Η συγκίνηση με το που άναψαν τα φώτα της αίθουσας, ήταν μεγάλη στα μάτια των δημιουργών και ανταλλάγησαν οι πρώτες σκέψεις τους για το τελευταίο τους πόνημα, που έχει να κάνει με τους δικούς μας ανθρώπους στο νησί.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΤΙΖΕΙΣ

Την δυνατότητα να κτίζουν οι ιδιοκτήτες γής που έχουν εκτάσεις μέσα σε χαρακτηρισμένη αγροτική γή υψηλής παραγωγικότητας, αλλά και στην εκτός σχεδίου δόμηση, καθώς επίσης και σε περιοχές αμιγούς κατοικίας εντός κεντρικών οδικών αρτηριών φέρνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προς ψήφιση στην Βουλή.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

"ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ" ΠΥΡΚΑΓΙΑ

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΟΥ


Στο Παραπόρτι, ανάμεσα στα σφαγεία και το γήπεδο έχει δημιουργηθεί ένας χώρος "αυθόρμητης" εναπόθεσης σκουπιδιών. Ανάλογοι χώροι υπάρχουν σε αρκετά σημεία στο νησί. Φροντίζουν να τους συντηρούν ασυνείδητοι...

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ  ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, το απόγευμα στη Χώρα η συγκέντρωση με θέμα τον Ανδριακό Ο.Φ. Παραβρέθηκαν περίπου πενήντα άτομα αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός αν και η συμμετοχή θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη. Στην συγκέντρωση έδωσαν το παρών φίλαθλοι της ομάδας, παλαίμαχοι και εν ενεργεία αθλητές, γονείς, πρώην και νυν παράγοντες του συλλόγου καθώς και αντιπρόσωποι του Αστέρα Κορθίου.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο Δήμος Άνδρου σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου ΔΑΦΝΗ οργανώνει εκδήλωση με θέμα τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για μια εναλλακτική και βιώσιμη ανάπτυξη. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Caravel (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2) στην Αθήνα, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρα 18.00. 

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού  των Κυκλάδων ο Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Πουσαίος με απόφασή του ορίστηκαν οι Κυριακές που μπορούν (προαιρετικά) να είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα (ΦΕΚ 2845/Β'/8-11-2013). 

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΙΑΚΩΒΟΣ ΡΙΖΟΣ ΡΑΓΚΑΒΗΣ

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΝΔΡΟΣ

Στον τρίτο τόμο των Ελληνικών του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή που εκδόθηκε το 1854 αναφέρεται στα κυριότερα ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία και της Άνδρου  (σελίδες 150-154) . 
Περισσότερον ενδιαφέρον έχουν οι πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία για κάθε χωριό του νησιού (σελίδες 253-257). Περιλαμβάνoνται τα τοπικά γεωγραφικά δεδομένα, οι κατοικίες με τον πληθυσμό, τα παραγόμενα προϊόντα, η απόσταση από την Χώρα σε ώρες και ο γεωγραφικός προσανατολισμός.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΝΕΑ ΘΕΣΕΙΣ 5ΜΗΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Εκδόθηκε η δεύτερη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς .

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΤΣΙΟΥ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ


Πλήθος κόσμου από το Μπατσί, το Γαύριο και τις γύρω περιοχές ήλθαν στον ιερό ναό του Αγίου Φιλίππου, πολιούχου του Μπατσιού που γιόρταζε, χθες 14 Νοεμβρίου. Στην Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β’ με την συμμετοχή  πολλών ιερέων του νησιού.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑΣ
Οι πρώτοι διασυλλογικοί αγώνες για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδας κλάσης BIC TECHNO Τ293 διεξήχθησαν στην Βάρκιζα και συμμετείχε ο Ναυτικός Όμιλος Κορθίου Άνδρου (ΝΟΚΑ) με 12 αθλητές.
Ο Σύλλογος της Άνδρου είχε εξαιρετική παρουσία παρά την μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά συμμετοχή αθλητών που έφτασαν τους 57 και λόγω μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών (ασθενείς νότιοι άνεμοι) που δυσκόλευαν τις προσπάθειες των παιδιών.

ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΟΥ


Το κόκκινο σκαθάρι κατέστρεψε τους φοίνικες του Παραπορτιού, ενώ το Μάρτιο είχαν την ίδια τύχη οι πέντε φοίνικες του κήπου της Παναγίας. Το πρόβλημα θα επεκταθεί και στο υπόλοιπο νησί αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

200.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ !

Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε...

Ξεκινήσαμε ψηφιακά τον περασμένο Φεβρουάριο την επανέκδοση του "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα".
Η διαδικτυακή δημοσιογραφική έκδοση που απουσίαζε από την Άνδρο. Και σε αυτή την μορφή, όπως και στην έντυπη, η κοινωνία της Άνδρου και οι Ανδριώτες εκτός νησιού πολύ γρήγορα μας ανακάλυψαν και γίναμε η καθημερινή συντροφιά τους. 
Το αποδεικνύουν οι μετρήσεις της GOOGLE που κατέγραψαν 200.000 επισκέψεις σε λιγότερο από εννέα μήνες και οι 339 αναρτήσεις που πραγματοποιήσαμε.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Οροι και προυποθέσεις

ΠΡΙΜ  ΠΡΩΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
 ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

Με 2.238.000 ευρώ θα επιχορηγηθεί ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα, για την επαγγελματική κατάρτιση αυτοαπασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα.
Μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, θα υλοποιηθούν 160 προγράμματα κατάρτισης, τα οποία θα παρακολουθήσουν 3.800 αγρότες.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ (Α.Ο.Φ)

ΕΠΙΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

Η διοίκηση του Ανδριακού Ομίλου Φιλάθλων κατανοώντας τη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Σύλλογος και έχοντας την ευθύνη για το μέλλον του, κάνει μια ύστατη προσπάθεια να ξεπεράσει την τρέχουσα κρίση. Στην προσπάθεια της αυτή ζητά τη συμπαράσταση και την βοήθεια των Ανδριωτών.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟ SUPERFERRY II

ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ 
                

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την δημοσίευση μας σχετικά με την τεκμηριωμένα  αναγκαία παράταση των δρομολογίων της Παρασκευής το απόγευμα από την Ραφήνα κατά μία ώρα τουλάχιστον και της Κυριακής από την Άνδρο αντίστοιχα κατά μία με μιάμιση ώρα αργότερα να περνάει το τελευταίο πλοίο.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

Παράταση στο διαγωνισμό για το Ξενία...


Ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός παραχώρησης για 99 χρόνια του "Ξενία Άνδρου" που διενήργησε  το ΤΑIΠΕΔ (το ταμείο που συστήθηκε για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας) παρατείνεται μέχρι τις 22 Νοεμβρίου (έληγε στις 11 του μήνα).
Σχετικό ρεπορτάζ έγινε από το "ΑΝΔΡΟΣ σήμερα" στις 27 Ιουλίου (πατήστε ΕΔΩ).
Στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ξενία υπάρχουν και αμφισβητούμενες εκδοχές. Στην έρευνα που διεξάγαμε  ανακαλύψαμε ενδιαφέροντα στοιχεία. 

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ημερίδα

 Αρωματικά Φυτά- Βιολογικές Καλλιέργειες

Ημερίδα με θέμα "Βιολογικές Καλλιέργειες- Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες" συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου (17:00-21:30), το Επιμελητήριο Κυκλάδων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  στη Σύρο, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται τηλεδιάσκεψη και στα υπόλοιπα νησιά, στο χώρο του τοπικού επιμελητηρίου.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Στo πλαίσιo της ενημέρωσης μας απο τις υπηρεσίες πρόνοιας των υπουργείων, λάβαμε και δημοσιεύουμε,τις τελευταίες ανακοινώσεις, σχετικά με τις προϋποθέσεις και την διαδικασία χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, που ανακοίνωσε, με εγκύκλιό του το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις θεσπίστηκε το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, το οποίο αντικατέστησε τα καταβαλλόμενα μέχρι τότε οικογενειακά επιδόματα (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, εφάπαξ παροχή 2000 ευρώ, επίδομα τρίτεκνης οικογένειας), τα οποία καταργήθηκαν. 

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ME ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟ 2014

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ  ΣΤΙΣ  ΕΠΟΜΕΝΕΣ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  

Πρίν αλλάξει το 2013, θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή, ο νέος νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.
Είναι η τελευταία προθεσμία που δίνεται απο τους κυβερνώντες να φέρουν προς ψήφιση αυτές τις αλλαγές, με τις οποίες και θα εκλέξουμε για μία 5ετία, τους νέους μας Δημάρχους και νέους μας Δημοτικούς Συμβούλους.
Είναι και αυτή μία παράμετρος που έχει φρενάρει και στο νησί μας, τις όποιες διαδικασίες ζύμωσης των υποψηφίων, αλλά και τις κουβέντες για υποψηφιότητες γενικότερα, αφού όλοι περιμένουν να δούνε τον νέο τρόπο εκλογής και φυσικά με ποιόν υποψήφιο Δήμαρχο να εκτεθούν, για την δική μας ψήφο.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΕΙΒΑΔΙΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ


Τα Λειβάδια κάποιος ξέχασε να τα εντάξει στο πρόγραμμα του βιολογικού. Έτσι ο αγωγός που θα κατέβει τον αυτοκινητόδρομο θα πέρναγε "αρόδου" από το χωριό. Ήρθε λοιπόν ένας ιδιώτης και "διόρθωσε" το λάθος, έβαλε τα λεφτά, ανέθεσε στην μηχανικό Κούλα Κονδυλάτου το έργο και με πολύ κόπο και επιμονή κατόρθωσε να κάμψει την γραφειοκρατία και να πραγματοποιήσει το έργο.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Στην νησιωτική Ελλάδα

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ

Στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Οκτωβρίου στη Σαντορίνη, συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση το Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων αλλά και της νησιωτικής Ελλάδας γενικότερα, συζήτησαν με το προεδρείο της ΕΣΕΕ για τις προοπτικές των επιχειρήσεών τους που λειτουργούν σε συνέργεια με τον τουρισμό,  επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέληξαν σε 10 συγκεκριμένες προτάσεις, η υιοθέτηση των οποίων θα συμβάλλει στην βελτίωση της λειτουργίας των ΜΜε επιχειρήσεων και στην γενικότερη ανάπτυξη του τόπου μας. Οι προτάσεις αυτές εστάλησαν στον Πρωθυπουργό και σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς καθώς και σε όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ

 Απεργία για την επιβίωση των ναυτικών

Να συμμετάσχουν τα πληρώματα των πλοίων όλων των κατηγοριών πανελλαδικά στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί αύριο  5 Νοεμβρίου, έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εκτελεστούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια και από το λιμάνι της Ραφήνας. 

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ  ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ 
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Η ΑΝΔΡΟΣ ...ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
 ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΝΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Καλά οργανωμένα είχαν σχεδιάσει μέλη σπείρας με εταιρείες μάλιστα, μέσω των οποίων, προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και αφου τους ανέλυαν τα ΄΄θετικά΄΄ της επένδυσης, τους έπειθαν στην συνέχεια να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, έτσι ώστε -όπως ισχυρίζονταν- να καταθέτουν αυτοί σαν γνώστες του αντικειμένου τα αιτήματά τους προς την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΟΥΑΝΟΥ

Προκάλεσε  με  πάθος  την ζωή.

Ενας χρόνος  συμπληρώθηκε χτές, 2 Νοεμβρίου,  από την ημέρα που η Κατερίνα έφυγε τόσο ξαφνικά απο κοντά μας.
Ενας χρόνος που η απουσία της είναι αισθητή σε όλους μας στο νησί, σε κάθε μας εκδήλωση, σε κάθε μας δραστηριότητα.
Δυναμική προσωπικότητα που από αγάπη για το Γαύριο και την Άνδρο γενικότερα εγκατέλειψε την εκπαιδευτική της καριέρα για τον τόπο της όταν χρειάστηκε να τον υπηρετήσει.
Υπήρξε η πρώτη κοινοτάρχης Γαυρίου όπου πρωτοεκλέχθηκε το 1982. Το Μάιο του ' 92 προς το τέλος της θητείας της στα δημοτικά για να μην εγκαταλείψει τον τόπο της άνοιξε το ¨Εν Γαυρίω", το παραδοσιακό καφέ- ουζερί, κατάστημα πρότυπο που σεβόταν την παράδοση που διαρκώς εξελίσσεται χωρίς δογματικές αγκυλώσεις. Η προσωπικότητά της στην επιχειρηματική εκδοχή της.

ΠΟΛΕΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Χ Ε Ι Μ Ω Ν Α Ν Θ Ο Ι

Ο Ιωάννης Πολέμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1862 και από τον πατέρα του έλκει καταγωγή από την Άνδρο.
Είναι ποιητής χαμηλών τόνων, αισθηματικός, μελωδικός, λυρικός και δραματικός και κυρίως τον απασχόλησε ο έρωτας. Έγραψε σε γλώσσα κατανοητή, δημοτική. Το έργο του, που είχε πρωτοφανή λαϊκή απήχηση, το διακρίνει ο μελωδικός στίχος, η απλότητα και ο αβίαστος συμβολισμός καθώς και μία αξιοσημείωτη μετρική άνεση. Πολλά από τα ποιήματά του μελοποιήθηκαν.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

Το νόμιμο και το ηθικό σε διεθνές επίπεδο
Του ΝΑΣΟΥ ΜΑΜΑΛΗ*

Πριν αρκετό καιρό ένας τότε υπουργός, ο Γιώργος Βουλγαράκης, σχολιάζοντας την offshore εταιρεία που είχε για να αποφεύγει τους φόρους, είπε την εξής φράση που πέρασε από τότε στην ιστορία της πολιτικής διπροσωπίας: «Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». 

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ...ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ!

ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
 ΓΑΥΡΙΟΥ –ΧΩΡΑΣ –ΚΟΡΘΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ
Στο συμβούλιο της 15ης Οκτωβρίου του Λιμενικού  Ταμείου Τήνου-Ανδρου, αποφασίστηκε και σύντομα θα υλοποιηθούν και στα τρία λιμάνια ευθύνης του (Γαύριο, Χώρα και Κόρθι), έργα θεωρούμενα μικρής κλίμακας, αλλά τόσο απαραίτητα για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων κυρίως στο κεντρικό λιμάνι του νησιού μας στο Γαύριο.
Πρόκειται για έργα που τόσο καιρό αλήθεια ...λίμναζαν στα γρανάζια της αδιαφορίας ή της γραφειοκρατίας της υπηρεσίας αυτής, που έστω και τώρα,αποφασίστηκε να υλοποιηθούν ταυτόχρονα και στα τρία λιμάνια.