Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΠΤΑ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ

26οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου
                                                                                                                           
                                                                                                     
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνουν  και φέτος  τους «26ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου» στο νησί της Χίου,   στις   5 και 6 Οκτωβρίου 2013.
Τους  αγώνες  υποστηρίζουν  οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου και θα διεξαχθούν  στο  Δημοτικό Στάδιο Χίου με ώρα έναρξης 16.00.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

"Εθνικός Ύμνος" 
 Πάνω σε μια ιδέα του Μιχαήλ Μαρμαρινού


Η θεατρική παράσταση «Εθνικός Ύμνος», παρουσιάζεται από την ομάδα «Ο Θίασος» με σκηνοθέτη και ερμηνευτή τον ηθοποιό Βασίλη Βελούδο, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου .
Η είσοδος είναι δωρεάν και δεν επιτρέπεται να την παρακολουθήσουν παιδιά κάτω των 12 ετών.
Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Άνδρου

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΧΟΙΡΟΣΦΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΙΝΗΤΕΣ


Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μαινήτων διοργανώνει παραδοσιακά χοιροσφάγια κατά την διάρκεια του τριημέρου 4 έως 6 Οκτωβρίου στην Στέγη του κάτω από τις καρυδιές και δίπλα από τις αξιοθέατες πηγές του χωριού. Η είσοδος και η παρακολούθηση (και συμμετοχή για όσους επιθυμούν) είναι ελεύθερη.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΑ

Η Ανδρός σαν νησί ναυτικό έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην δημιουργία της ναυτικής μας παράδοσης και ιστορίας και δικαίως έχει διαχρονικά μία απο τις πρώτες θέσεις στην Ελληνική ναυτιλία.
Δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες ναυτιλιακές μητροπόλεις της Ελλάδας, αφού διαθέτει πλούσια και πολυδιάστατη ναυτιλιακή ιστορία.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ 
 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ  ΡΕΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΑΝΤΑΚΙΩΝ

Στην Πάρο θα γίνει αυτήν την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση του Περιφεριακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.
Ανάμεσα στα είκοσι πέντε (25) θέματα της ημερήσιας διάταξης,βρίσκεται σαν 13ο (...ελπίζουμε να μην είναι γρουσούζικο),το θέμα λήψης απόφασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ανδρου και της Περιφέρειας,για έργα,αντιπλημμυρικής προστασίας (καθαρισμός ρεμμάτων κλπ).

"ΚΑΡΕΤΑ - ΚΑΡΕΤΑ"

ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ 
Λουόμενος στην παραλία Λύδι εντόπισε και περισυνέλεξε τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα "καρέτα – καρέτα" η οποία είχε καταπιεί αγκίστρι. Αμέσως ενημέρωσε  το Λιμεναρχείο Άνδρου το οποίο επικοινώνησε άμεσα με την τοπική κτηνίατρο και το κέντρο διάσωσης θαλασσίων χελωνών «ΑΡΧΕΛΩΝ», για την διάσωση της χελώνας. 

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΝΟΥ – ΑΝΔΡΟΥ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
To 
To Λιμενικό Ταμείο Τήνου –Ανδρου, με την ολοκλήρωση της προμήθειας των κάδων απορριμμάτων, έστειλε σήμερα στο νησί μας, τους πρώτους ογδόντα (80) μεταλλικούς  κάδους, χωρητικότητας 1.000 λίτρων.

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ...

Μετά το πρωτογενές πλεόνασμα,τι; 

Είναι γνωστοί σε όλους οι πανηγυρικοί για το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε επιτέλους η χώρα στα οικονομικά της θέματα.
Πιστεύει κανείς ότι πήρε δεύτερη φορά το Euro η Εθνική Ελλάδος! Αλλά αυτό που μένει στο τέλος είναι η απλή ερώτηση: Τι σημαίνει αυτό για εμένα;

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ


ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΜΑΤΑ

Eπίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε και στο νησί μας, η γνωστοποίηση της σημαντικής οδηγίας απο μέρους της  Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της παραχάραξης νομισμάτων,  που έχει παρατηρηθεί τελευταία,σε κάθε γωνιά της χώρας, απευθύνοντας ξανά στους πολίτες συμβουλές και οδηγίες, για τον εντοπισμό και την αναγνώριση παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και κερμάτων.

Οι οδηγίες που δίνει Αστυνομική Διεύθυνση είναι αναλυτικά οι εξής:


Το μυστήριο της χαμένης πόλης της Ζαγοράς

Ανασκαφές Αυστραλών αρχαιολόγων 

Η ανασκαφή με θέα το Αιγαίο θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο της εγκατάλειψης της Ζαγοράς από τους κατοίκους της. Να εξηγηθεί γιατί ένας ολόκληρος πληθυσμός άφησε μια πόλη στην καρδιά μιας σημαντικής διαδρομής στο θαλάσσιο εμπόριο.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Αυστραλιανό Συμβούλιο Έρευνας (ARC- όργανο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας) και ορισμένες ιδιωτικές δωρεές. 

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ

   ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΠΤΙΚΟAKOYΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Το Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Δίκτυο - Euronem στο πλαίσιο των δράσεων του διοργανώνει,το ερχόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στο Γαύριο και συγκεκριμμένα στο ξενοδοχείο Andros Holiday,  ημερίδα με θέμα: «Μετά την Κρίση τι; Ανάπτυξη και Πολιτισμός σε κρίσιμη καμπή».
Η ημερίδα διεξάγεται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Δήμου Άνδρου.

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΑΝΔΡΟΥ


Ξεκίνησε χτές το μεσημέρι, για τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥ η νέα χρονιά 2013-14.
Το ραντεβού ήταν χτές το μεσημέρι στο Δημοτικό Γήπεδο Χώρας, έγινε ο αγιασμός απο τον παπά -Μιχάλη Καλαμπούκη, με πλήθος συμμετοχών των παιδιών μας και φέτος.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΔΡΟΥΣΑ- ΑΝΩ ΜΕΡΑ 3-4

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Περίπου  200 άτομα ήρθαν χθες στο Σαμαρείνιο γήπεδο στο Μπατσί, , ώστε να γνωρίσουν τα αποκαλυπτήρια της Υδρούσας που έπαιξε αντιμέτωπη με την Άνω Μερά Μυκόνου για την πρώτη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων. Η Υδρούσα μπήκε πολύ δυνατά στων αγώνα και κοίταξε στα μάτια τα Άνω Μερά παρόλο που είναι μια ομάδα με εμπειρίες από εθνική κατηγορία καθώς πέρσι αγωνίζονταν στην Δ' εθνική.

ΠΕΖΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ (9)


ΧΩΡΑ- ΣΥΝΕΤΙ- ΔΙΠΟΤΑΜΑΤΑ- ΚΟΧΥΛΟΥ- ΟΡΜΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ

Διαδρομή που συνέδεε την πρωτεύουσα του νησιού με το Κόρθι. Μονοπάτι που εξυπηρετούσε εκτός από την επικοινωνία των δύο οικισμών και των ενδιάμεσων χωριών κάλυπτε και τις τοπικές εμπορικές, βιοτεχνικές και αγροτικές ανάγκες. 

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΩΤΩΝ 

Η ανάρτηση με την είδηση για το νέο πλοίο των Δημήτρη και Γιώργου  Στεφάνου στην γραμμή της Άνδρου χαροποίησε τους Ανδριώτες, ιδιαίτερα τους μόνιμους κατοίκους του νησιού. 

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΙΤΡΟΦΟ

Οι φθινοπωρινές σας επισκέψεις στο νησί και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, μπορούν να συνδυαστούν με μια επίσκεψη στο  Μουσείο ελιάς Κυκλάδων στον Πιτροφό της Άνδρου γνωστό και ως "βίδα" του Πιτροφού. 

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

...τι είναι αυτό; ...πως το λένε...

Bρε αγόρι μου αυτό το πρωτογενές, που ακούω...
  
Την περασμένη Δευτέρα βρισκόμουνα στην Χώρα και αγοράζοντας  κάποια μικροπράγματα, τσιγάρα και εφημερίδες, με το θάρρος και την ευγενική της αφέλεια, με ρωτάει η συμπαθέστατη  ηλικιωμένη γιαγιά 88 χρονών και βάλε, που δεν ευτύχησε να σπουδάσει οικονομολόγος.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

"ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
 ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ"

Με την συμμετοχή στην απεργία της ΟΛΜΕ και με σύνθημα  "μαζί στον αγώνα για το δημόσιο σχολείο,που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς", πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι Γαυρίου συγκέντρωση των εκπαιδευτικών της Άνδρου, από όπου και οι φωτογραφίες.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Οι συμπατριώτες μας, Αδελφοί Στεφάνου απέκτησαν, όπως καιρό τώρα αναζητούσαν και δεύτερο επιβατηγό πλοίο απο την Ιαπωνία, για να ταξιδεύει στα νερά μας, δίπλα στο ξακουστό πιά SUPERFERRY II.
Πρόκειται για  πλοίο που έχει ναυπηγηθεί το 1988,μήκους 131,91 μέτρων και όπως είναι σήμερα, μπορεί να μεταφέρει 1,525 επιβάτες και 190 ΙΧ αυτοκίνητα.
Η ταχύτητα του είναι 22,5 μίλλια, η δε υπηρεσιακή του 20μίλλια.

...Πάνε και οι ελιές μας !


…Φόρο βάζουν και στις ρίζες της ελιάς!

Οι σημερινοί κυβερνώντες μας πραγματικά δεν έχουν τον θεό τους. Σκαρφίζονται και προχωρούν με διάφορα φορολογικά τερτίπια με στόχο  να εισπράξουν ένα δισ. ευρώ. Αυτή τη φορά η «μελέτη» αφορά τα χωραφάκια των φορολογουμένων, όπου κι αν βρίσκονται αυτά, σε παραθαλάσσια τοποθεσία ή σε ορεινή απρόσιτη περιοχή.

ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας Δια Βίου Μάθησης εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου θέτουν σε λειτουργία, τα Κέντρα δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.). 
Η λειτουργία τους είναι  σημαντική  για τις τοπικές κοινωνίες καθώς  ενθαρρύνει τα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, με απώτερο σκοπό να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις μιας κοινωνίας και οικονομίας που συνεχώς μεταβάλλεται.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΑΝΩ ΓΑΥΡΙΟ


 ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Το βράδυ ξεκίνησε με την συμμετοχή πλήθους κόσμου το προγραμματισμένο παραδοσιακό πανηγύρι.H συμμετοχή μεγάλη, πολλοί και φέτος οι επισκέπτες, που ήρθαν να διασκεδάσουν παραδοσιακά σε ένα απο τα τελευταία γλέντια του καλοκαιριού στο Ανω Γαύριο.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΝΩ ΓΑΥΡΙΟΥ

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Στην Αγία Σοφία Άνω Γαυρίου τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ενοριακό ναό από τον Μητροπολίτη Σύρου - Άνδρου Δωρόθεο Β' με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής και πλήθους πιστών, που είχαν συρρεύσει.

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΟΡΜΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΟΡΤΙΟΣ  ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Στο πλινθόκτιστο ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας, του 19ου αιώνα, στην περιοχή "Καραβοστάσι" του Όρμου Κορθίου τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Σύρου- Άνδρου Δωροθέου Β', χθές, ο πανηγυρικός εσπερινός,με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής και πλήθους πιστών, που είχαν συρρεύσει, παρά τις αντίξοες, φθινοπωρινές συνθήκες.

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πλήρη ανατροπή στον τρόπο ανάδειξης των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων επεξεργάζεται η κυβέρνηση, με το ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο θα αναγράφονται, όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και με ένα άλλο με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. 
Ο νέος τρόπος, σε μια πρώτη ανάγνωση, διευκολύνει τους ψηφοφόρους, αλλά ως προς το ψηφοδέλτιο των συμβούλων, η υψηλή αναγνωρισιμότητα, αναδεικνύεται σε κυρίαρχο στοιχείο εκλογής, ενώ επιτρέπει στον ψηφοφόρο, να ψηφίσει "υπερκομματικά", βάζοντας σταυρό στους άριστους ή στους πλέον αναγνωρίσιμους, ανεξαρτήτως κόμματος.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ

ΥΨΩΣΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ



Η  Εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού τιμήθηκε με κατάνυξη και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Όρμου Κορθίου, παρουσία πλήθους πιστών.

ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
   
Το φετινό καλοκαίρι βρήκε τους υπεύθυνους των πολιτιστικών στο δήμο αλλά και τις διάφορες οργανώσεις, συλλόγους και φορείς πανέτοιμους. Είναι εμφανές ότι υπάρχει περισσότερη οργάνωση και καλύτερη ενημέρωση. Οι εκδηλώσεις ποικίλουν, πρωτοτυπούν, και καλύπτουν όλο το φάσμα των ηλικιών αλλά και των ενδιαφερόντων.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Γνώση και κατανόηση για το ρόλο και την προοπτική των Θρησκευτικών στην εκπαίδευση, έρχεται να δώσει ένα σύγχρονο πρόγραμμα εξ' αποστάσεως από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το πρόγραμμα επιμόρφωσης υλοποιείται στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης με τίτλο: «Θρησκεία - Εκπαίδευση - Πολιτισμός»

ΑΝΩ ΓΑΥΡΙΟ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΙΡΙΟ

Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας είναι ο ενοριακός ναός του Άνω Γαυρίου και ταυτόχρονα το μοναδικό δημόσιο κτίριο του οικισμού όπου συναντιέται το χωριό.
Ως κοινότητα δεν διέθετε κοινοτικό κατάστημα. Τα γραφεία της κοινότητας ήταν το σπίτι του εκάστοτε κοινοτάρχη. Και το σχολείο όταν λειτουργούσε στεγαζόταν σε ιδιωτικό κτίριο.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Επίκαιρη Ερευνα

ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Η Ευρωπαική Ενωση, έδωσε πρόσφατα  στοιχεία για τα επαγγέλματα που έχουν «μέλλον» με βάση κριτήρια των αγορών και αναγκών των πολιτών.

ΠΕΖΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ (8)

Λιβάδια-Βραχνού-Μονή Παναχράντου-Μεσαριά

Η διαδρομή που εξυπηρετούσε την επικοινωνία των γειτονικών οικισμών, την πρόσβαση σε αξιοποιήσιμα αγροτικά χωράφια  και την επίσκεψη στη Μονή Παναχράντου. 
Προτείνουμε να περιηγηθείτε τα δρομάκια του Βραχνού θα ανακαλύψετε την Άνδρο του χθες που κρύβεται για να μην την "εκπολιτίσουν".

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΝΑΡΧΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 


Τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής στις γεωργικές καλλιέργειες παίρνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες, οι οποίοι απογοητεύονται από την δυσκολία στην εύρεση εργασίας στις μεγάλες πόλεις και επιστρέφουν πλέον,κατά βάση στους τόπους καταγωγής τους ή σε επαρχίες που έχουν συγγενική σχέση.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ


Ύστερα από τα τόσα και τόσα μηνύματά σας, σχετικά με τις μισθώσεις των επαγγελματικών ακινήτων, το  ερευνήσαμε το θέμα και σας παρουσιάσουμε τις τελευταίες εξελίξεις.
Πλήθος τα προβλήματα σε εκατοντάδες επαγγελματικές μισθώσεις στο νησί μας, που με την συνολική κρίση της αγοράς εδώ και τόσα χρόνια, έχουν φέρει σε απόγνωση τους επιχειρηματίες κάθε μορφής στο νησί, μια και λίγοι ιδιοκτήτες έχουν δεχθεί την επιβαλλόμενη μείωση του ενοικίου, ώστε να ανταπεξέλθουν οι επιχειρηματίες, αυτήν την δύσκολη περίοδο και να μην κλείσουν.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Κάθε αλλαγή στη ζωή συνοδεύεται από ανάμικτα συναισθήματα. Λύπη αλλά και χαρά για ότι αφήνουμε πίσω μας, αυτό που καλά γνωρίζουμε. Αγωνία και άγχος για το άγνωστο αλλά και προσμονή και ενδιαφέρον για καινούργιες εμπειρίες. Η προσαρμογή σε νέες εξελικτικές μεταβάσεις μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτούμε δεξιότητες σημαντικές για τη ζωή μας, να βάζουμε νέους στόχους, να ξεπερνάμε τους φόβους μας, να δημιουργούμε νέες σχέσεις, να μαθαίνουμε, να δημιουργούμε, να εξελισσόμαστε.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ 


Προχωρούν με βάση το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες θεμελίωσης του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου.
Η επίσκεψη μας στον χώρο του εργοταξίου μας επιφύλασσε ομολογουμένως μία ευχάριστη έκπληξη, αφού διαπιστώσαμε και σας παρουσιάζομαι φωτογραφίες από τις εκσκαφές στον προαύλιο χώρο, όπου βεβαίως δεν λείπουν και τα προβλήματα, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και έχουν να κάνουν με τα υπόγεια νερά που συναντούν τα τρυπάνια εκσκαφών.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ξεκίνα, σήμερα και επίσημα η νέα σχολική χρονιά 2013-2014 με την τέλεση αγιασμού σε όλα τα σχολεία της Άνδρου.
Τα εκατοντάδες παιδιά του νησιού σμίγουν μετά τις θερινές διακοπές. Τα σχολεία ζωντανεύουν με τις χαρούμενες και αισιόδοξες φωνές των μαθητών. Η ελπίδα για το καλύτερο μέλλον στην γκρίζα πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΟΙ ΑΝΔΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 ΛΑΜΠΡΙΑΤΗΣ και ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου το 7ο στη σειρά τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ στο νησί της Σίφνου.
Οι αντιπροσωπείες από 20  Κυκλαδονήσια μεταξύ των οποίων και Ανδριώτικη με μέλη του Συλλόγου Γυναικών καθώς και από το φιλοξενούμενο για φέτος νησί της Σκιάθου.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΜΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ

 ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ 


Σήμερα Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου αντικρίσαμε αυτό που όλοι μας μήνες, μέρες, εξελίσσονταν μπροστά μας, στις καθημερινές μας συναλλαγές. Η εφορία, που ξέραμε έκλεισε οριστικά.
Για το  κλείσιμο της ΔΟΥ ΑΝΔΡΟΥ, ο Δήμος Ανδρου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου (αριθμ. απόφ. 132/2013),προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών, που στόχο έχουν να ενημερώσουν και να εξυπηρετήσουν τους συναλλασσόμενους  άμεσα, ώστε να υπάρξει η όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία των φορολογούμενων, από αυτήν την νέα αρχή στα φορολογικά πράγματα στο νησί μας.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΥΔΡΟΥΣΑ"

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΦΙΛΙΠΠΑ


Στο Κυκλαδικό πρωτάθλημα ανδρών η Άνδρος εκπροσωπείται μόνον από μια ομάδα, την ΥΔΡΟΥΣΑ. Φέτος εμφανίζεται πιο οργανωμένη αφού έχει σχηματίσει και εφηβική ομάδα η οποία θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.  Το αθλητικό τμήμα έχει αφεθεί στούς προπονητές Διονύσιο Φίλιππα, Γιάννη Μπαρού, Φώτη Πέτσα, Γεωργία Ρέρρα και  Κυριάκο Μουστάκα.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΘΟΔΟΣ "ΝΙΓΗΡΙΑΝΗΣ ΑΠΑΤΗΣ"

ΘΥΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ


Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο νησί έπεσε θύμα απάτης από δύο Νιγηριανούς. Μετέβη στο Αστυνομικό τμήμα Άνδρου και υπέβαλε μήνυση σε βάρος των δύο αλλοδαπών, ισχυριζόμενος ότι είχαν αφαιρέσει, από το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησής του, το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ.

ΜΙΚΡΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ

ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί μας, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης αναφέρθηκε και για τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές της Άνδρου, στην ανάγκη βελτίωσή τους. Σε αυτό το πρόβλημα έχει αναφερθεί κατά κόρον μέσα από τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο της Άνδρου. 
Πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ), γνωστοποιεί ότι δεν θα χρειάζεται πλέον η υποχρέωση διενέργειας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα μικρά λιμενικά έργα.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΖΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ (7)

ΧΩΡΑ - ΛΙΒΑΔΙΑ

Παραμένει ενδιαφέρουσα διαδρομή παρά τις επεμβάσεις που έχει δεχθεί.
Το γεφύρι με τις τρεις καμάρες ήταν θύμα θεομηνίας. Στην μεγάλη νεροποντή του 1936 η ορμή του νερού το παρέσυρε και  παραμένει στην κατεστραμμένη  κατάσταση.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕ ...ΚΟΝΔΥΛΙΑ!

H επίσκεψη του Περιφερειάρχη 

Προεκλογικές χαρακτηρίζουν τα περισσότερα ηλεκτρονικά και μη έντυπα των Κυκλαδονήσων, τις επισκέψεις  του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, από νησί σε νησί και τούτο γιατί, με τον τρόπο που γίνονται χωρίς την ευρεία ενημέρωση, προετοιμασία και συμμετοχή των φορέων των νησιών δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αλλιώς.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Ε9 ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Τι πρέπει να προσέξουν οι Aγρότες που θα δηλώσουν στο Ε9 τα Aγροτεμάχια και τα Aγροτικά τους κτίσματα

Χιλιάδες Aγρότες καλούνται να δηλώσουν για το έτος 2013 τα αγροτεμάχια, τις σταυλικές εγκαταστάσεις τους, τα γεωργικά τους κτίσματα και τα βοσκοτόπια τους στο έντυπο Ε9. Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 λήγει, για τα φυσικά πρόσωπα, τη 15η Σεπτεμβρίου 2013 και, για τα νομικά πρόσωπα, την 30ή Νοεμβρίου 2013.
Δύο είναι οι κύριες κατηγορίες φορολογουμένων που θα τους απασχολήσει το έντυπο Ε9.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ.ΣΠ.ΛΑΤΣΗ

Πρόγραμμα "Μαθαίνουμε Παρέα"
Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες 2013-2014

Με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της μαθησιακής και εκπαιδευτικής διαδικασίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και επιθυμώντας να εντάξει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια συμμετοχική, συνεργατική διαδικασία προς ένα συντονισμένο σκοπό, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση καθιερώνει ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αυτή τη φορά με αποδέκτες τους παιδαγωγούς των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της χώρας.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΝΘΥΜΙΟ 1933

ΔΗΜΟΤΙΚΟΝ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΟΡΜΟΥ


Σχολικό ενθύμιο του διθέσιου δημοτικού σχολείου του Όρμου Κορθίου το 1933, όπως μας πληροφορεί το κείμενο της φωτογραφίας. 

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Σκοπός του να ενώσει τα νησιά των Κυκλάδων και να αναπτυχθεί ο γευσιγνωστικός τουρισμός

Στην Σίφνο στρώνεται  το τραπέζι,  με παραδοσιακά εδέσματα, φέτος στα πλαίσια του 7oυ Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”, που ξεκκινά αύριο Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και τελειώνει το Σάββατο 7 του Σεπτεμβρίου, με την μουσική εκδήλωση ‘’Ακου πως τραγουδά η ψυχή μου’’ με την Μαρία Αναματερού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ανακοίνωση έκδωσε η Διοίκηση του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ για τις πρόσφατες αποφάσεις της. Εκθέτει την άποψή της για τους λόγους που την οδήγησαν στην περιθωριοποίηση του συλλόγου απέχοντας από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ


ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
  
Xειροκροτήσαμε μόλις προχτές, τις επιτυχίες των νέων του νησιού μας στα  ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Μετά όμως το καταλάγιασμα του ενθουσιασμού  και των συγχαρητηρίων, ήρθε η σκληρή πραγματικότητα, να προβληματίζει τις περισσότερες οικογένειες των νέων φοιτητών μας.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΝΩ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Η νέα σελίδα στην ύδρευση του (Άνω) Αγίου Πέτρου είναι γεγονός. Η πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου του χωριού πριν τέσσερα χρόνια να χρηματοδοτήσουν την μελέτη ύδρευσης πορεύεται προς υλοποίηση της.
Η μελέτη που εκπόνησε η ομάδα υπό την διεύθυνση του μηχανικού Βαγγέλη Πισσία ολοκλήρωσε τους γραφειοκρατικούς ελέγχους, πρόσφατα (30 Αυγούστου) πήρε την περιβαλλοντική  έγκριση και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση προς υλοποίησή της. [Περφέρεια Νοτ. Αιγαίου, τμήμα περιβάλλοντος αρ.πρωτ. 63902/5690, προς Δήμο Άνδρου]