Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Ο Δήμος Ανδρου, για την παραπέρα τουριστική προβολή του νησιού μας, θα συμμετάσχει  φέτος σε τρείς αξιόλογες εκθέσεις.
Στόχος η παρουσία της Άνδρου και η προβολή της σε ένα ευρύ κοινό, που η γνωριμία του με το νησί μας, θα έχει οικονομικά οφέλη για τον τόπο μας και για την παραπέρα πολλαπλή ανάπτυξη του. Βάζοντας χρόνο με τον χρόνο, λιθαράκι-λιθαράκι, τις ομορφιές και τα μοναδικά αξιοθέατα της Άνδρου, στοχεύοντας, ξέχωρα από την καλοκαιρινή περίοδο, να καταφέρουμε και τους λεγόμενους νεκρούς μήνες, να ανοίξουμε την προβολή μας τουριστικά με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός,πεζοπορικός κλπ.
Η πρώτη  συμμετοχή της Άνδρου, μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι για την έκθεση INWETEX-CIS στην Αγία Πετρούπολη από τις 10 μέχρι 12 Οκτωβρίου 2013.
Ανάμεσα στις άλλες πρωτοβουλίες της παρουσίασης στην έκθεση, θα διανέμεται μεταφρασμένο στα Ρώσικα και το φυλλάδιο «Το Νησί των Νερών και των Ονείρων».
Αποφασίστηκε μάλιστα η εκπροσώπηση του νησιού μας να είναι μέσω του Σοφοκλή Παπαϊωάννου του γραφείου τουρισμού TOURIST GUIDE, χωρίς καμία μάλιστα οικονομική επιβάρυνση από το Δήμο Άνδρου.

Η δεύτερη συμμετοχή του νησιού μας θα είναι, μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση WTM στo Λονδίνο απο τις 4 μέχρι 7 Νοεμβρίου 2013.
Το ίδιο φυλλάδιο θα μεταφραστεί στα Αγγλικά για την εκεί παρουσία και προβολή της Ανδρου.
Η εκπροσώπηση στην έκθεση θα γίνει από τον Φίλιππο Περράκη, μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και την Μαργαρίτα Στεφανή, γραμματέα της επιτροπής τουρισμού.
Η τρίτη συμμετοχή της Άνδρου, πάλι μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη απο τις 21 μέχρι 24 Νοεμβρίου 2013.
Στην έκθεση αυτή θα μοιράζεται το φυλλάδιο «Πεζοπορία στην Άνδρο» το οποίο έχουμε παρουσιάσει εμείς απο την ιστοσελίδα μας, σε περίοπτη θέση και έχει τύχει χιλιάδων ‘’κλίκ’’.
Η εκπροσώπηση στην έκθεση θα γίνει από τον Χρήστο Παπαχρήστου, Δημοτικό Σύμβουλο Άνδρου, αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και την Μαργαρίτα Στεφανή, γραμματέα της επιτροπής τουρισμού.
Η έκθεση PHILOXENIA αποτελεί την επίσημη εκθεσιακή έκφραση της χώρας στην παγκόσμια τουριστική αγορά, η οποία για 29η συνεχή χρόνια συνδράμει ουσιαστικά στο επιχειρείν του κλάδου.
Μάλιστα μετά και την περσινή ανανεωμένη της «εμφάνιση», δημιούργησε μια νέα προοπτική για την ανάπτυξη της Ελληνικής Τουριστικής Βιομηχανίας με άνοιγμα σε νέες αγορές και πλήθος σημαντικών κλαδικών εκδηλώσεων.
Η διοργάνωση της έκθεσης φέτος, στοχεύει να αυξήσει τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά τα μεγέθη της, καλώντας σε εποικοδομητικές συνεργασίες όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παράγοντες στον τουρισμό, αλλά και να υποδεχτεί νέες προτάσεις και ιδέες που θα συμβάλλουν στον εμπλουτισμό της.
Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι όλες  αυτές οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται, αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο δημοσίων σχέσεων για το νησί μας.
Μέσα απο αυτές τις δράσεις, με την στοχευμένη οργάνωσής τους, η προβολή και προώθηση του Ανδριώτικου τουριστικού προϊόντος μεγαλώνει και  ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία γνωριμιών και επαφών μεταξύ των οργανωτών, των συμμετεχόντων και των προσκεκλημένων σε αυτές (Tour Operators, Travel Agents, παραγόντων τουριστικής αγοράς, κλπ.), αφού δίνεται έμφαση στην αλληλεπίδραση και στην ανταλλαγή πληροφοριών για τον κάθε τόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου