Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ;


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Επίσκεψη  στο νησί μας πραγματοποιεί σήμερα  2 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης. Τον υποδέχθηκε η Δημοτική αρχή και τον είδαμε να επισκέφτεται τις καμμένες εκτάσεις που έπληξαν φέτος το νησί μας.
Μια επίσκεψη... τόσο ξαφνική που δεν την γνώριζε κανένας φορέας του νησιού μας (πλήν του ΔΗΜΟΥ;), για να παρεβρεθεί  και να θέσει τα προβλήματα.

Μια επίσκεψη... τόσο ξαφνική,που με αυτόν τον τρόπο, δεν βοηθάει,ούτε προμηνύει ότι θα δούμε απτά αποτελέσματα στο νησί μας. 
Να ελπίζουμε ότι η σημερινή του επίσκεψη και οι όποιες αποφάσεις και δεσμεύσεις να είναι στην κατεύθυνση των άμεσων έργων κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων και παρεμβάσεων και δεν θα εξαντληθούν για μια ακόμα φορά σε εξαγγελίες και έργα που δεν βλέπουμε να έρχονται στο νησί μας. Τολμάμε να πούμε αυτό που λέει και ο απλός πολίτης του τόπου μας, ακόμα και χωρίς μελέτες να γίνουν τα αναγκαία έργα αφού πρόκειται για καταστάσεις πραγματικής εκτάκτου ανάγκης και όλοι ξέρουμε τι βιώνουμε στον τόπο μας, τα τελευταία χρόνια, σκουπίδια,φωτιές σε μορφή χιονοστιβάδας, πλημμυρικά φαινόμενα, υγεία,καταστροφή γεωργικών εκτάσεων, βιολογικοί καθαρισμοί, λιμάνια, συντήρηση επαρχιακού δικτύου κλπ.
Να ελπίζουμε ότι δεν είναι στα πλαίσια της έναρξης της προεκλογικής περιόδου των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, γιατί ο τόπος μας με τις τελευταίες καταστροφές έχει πληγεί  και δεν θα συγχωρέσει καμμία άλλη αναβλητικότητα και όποια γραφειοκρατική υστέρηση.
Είναι τραγωδία, μόλις προχτές στον οικονομικό απολογισμό της περιφέρειας, να μας μιλάνε για πλεόνασμα στο ταμείο και να μην μπορούν να γυρίσουν τα λεφτά στις άμεσες πραγματικές ανάγκες μας.
Αυτά, συζητάνε οι συμπολίτες μας, που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα μύρια όσα προβλήματα, μικρά και μεγάλα (στην πλειοψηφία τους μεγάλα) τα οποία σε συνδυασμό με την γενικότερη κατάσταση της διάλυσης που παρουσιάζει το «κράτος» κάνουν την ζωή όλων εφιαλτική.
Αυτά, συζητάνε οι συμπολίτες μας, ανεξάρτητα απο τι κόμμα ψηφίζουν, όταν σήμερα με την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη έχουν μπροστά τους την γνώριμη εικόνα της μαραμένης προεκλογικής τακτικής, αφού μάλιστα τις προηγούμενες μέρες δέχθηκαν τον πρώτο βομβαρδισμό, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων (από εταιρία δημοσκοπήσεων) και να μας ρωτάνε πάλι, τι γνώμη έχουμε για τον ένα, τι γνώμη έχουμε για τον άλλον υποψήφιο...

6 σχόλια:

  1. Ολόκληρη κουστωδία ανταμώσαμε με την γυναίκα μου,πριν λίγη ώρα και ομολογώ ξαφνιάστηκα !
    Μάλιστα είπα,κάπου, πάλι κάτι συμβαίνει...αλλΆ δεν είδα ελικόπτερα και αεροπλάνα και ησύχασα.
    Τώρα εαν είναι αυτό που λέτε...έτσι όπως τους ανταμώσαμε...σαν την παλιά ελληνική ταινία του μαυρογιαλούρου έ.. τι να πώ..συγχαρητήρια στον συντάκτη του άρθρου σας που βάζει τα εωτήματα και όλοι μασ ασφαλώς θα θέλαμε μια δημόσια τοποθέτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε παιδια απο το ΑΝΔΡΟΣ σήμερα μήπως είσαστε λίγο αυστηροί με το δημοσίευμα σας αυτό; μήπως είσαστε της αντιπολίτευσης και βρήκατε αφορμή και αιτία να ρωτάτε και να βγάζετε συμπεράσματα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια αγωνιούμε,ερχονται και παρέρχονται και λύσεις δεν βλέπουμε,ολοι ίδιοι, πολιτικάντηδες έτσι και αυτοί, θα αντιμετωπίσουν την ΟΡΓΗ του κόσμου γιατί κάποτε πρέπει να μπουν τα πράγματα σε μια νέα βάση και μας δίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η τελευταία ευκαιρία για να τους ξεμπροστιάσουμε.
    Σας διαβάζουμε καθημερινά και ελπίζουμε να μην κιοτέψτε όσα και αν δούμε αλλα να τους προβάλλετε με τα λάθη τους,αλλα και όποια θετικά κάνουν και ας σας κατηγορούν,όπως ο προηγούμενος σχολιαστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mάθαμε ότι θα γίνει σύσκεψη λένε στο Δημαρχείο.Αραγε ο Δήμαρχος,οι Σύμβουλοι θα θέσουν με τον πιο αυστηρό τόνο και όχι υπο μορφή επαιτίας,στον Περιφεριάρχη, την ανάγκη άμεσων χρηματοδοτήσεων και έργων που θέλουμε ; ή την κάθε φορά θα αρκούμαστε να μας λένε ότι ζητάμε να κηρυχθεί το νησί σε έκτακτη ανάγκη και μετά να...ησυχάζουμε και να ικανοποιούμεθα ότι...κάτι κάναμε;οι περιφεριακοί μας σύμβουλοι αλήθεια που είναι; γιατί αν μαζεύτηκαν σήμερα που ήρθε το ...αφεντικό,είναι για κλάμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το δελτίο τύπου που θα βγάλουν περιφέρεια και Δήμος πιστέβω να λέει όλα όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη,αλλα και τον τρόπο της άμεσης χρηματοδότησης ; ή θα έχουμε για μια ακόμα φορά τις δαιδαλώδης γραφειοκρατικές τακτικές και με τις πρώτες βροχές θα πνιγούμε απο τις κεμμένες μας πλαγιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΡΑΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙ-ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή