Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΜΠΡΟΣ"

 ΗΡΩΙΚΑ ΠΕΣΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ

Ο συνταγματάρχης Πεζικού Αντώνιος Καμπάνης έπεσεν ηρωικά στην κρισιμότερη μάχη του Β' Βαλκανικού Πολέμου. Οβίδα τον εξουδετέρωσε στις 21 Ιουλίου ενώ το σύνταγμά του εφορμούσε στις οχυρές θέσεις των Βουλγάρων τις οποίες και κατέλαβε. Το 8ο σύνταγμα που διοικούσε ο Καμπάνης αντικατέστησε εσπευσμένα το αρχικό σύνταγμα που ξεκίνησε την επίθεση, το οποίο διαλύθηκε από τα εχθρικά πυρά στην έναρξη της εφόρμησής του. Ο ηρωικός Καμπάνης καθοδηγούσε προσωπικά το στράτευμά του. Πορευόταν χωρίς υποστήριξη πυροβολικού ενώ οι Βούλγαροι τον αντιμετώπιζαν με πυκνά πυρά όλων των όπλων.
 
Η μάχη Κιλκίς-Λαχανά  έφερε την καθοριστική ήττα του Βουλγάρικου στρατού και καθόρισε τα σημερινά όρια της Ελλάδας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Η εφημερίδα των Αθηνών ΕΜΠΡΟΣ περιγράφει λεπτομερέστατα την θυσία του συνταγματάρχη Αντωνίου Καμπάνη από το Κόρθι
Τα δημοσιεύματα αυτά τα παρουσιάζουμε αποδελτιωμένα, όπως δημοσιεύθηκαν...
ΣΣ. Τα αποδελτιωμένα κείμενα είναι σε μορφή εικόνας. Κάντε "κλικ" επάνω τους για να μεγεθυνθούν!  















3 σχόλια:

  1. Παρακαλώ γράψτε πού βρήκατε αυτά τα ντοκουμέντα ! Συγχαρητήρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέρεται τόσο στον υπέρτιτλο όσο και στο κείμενο. Είναι δημοσιεύματα της εφημερίδας "Εμπρός".

      Διαγραφή
  2. Η καθοριστική επέμβαση του 8ου Συντάγματος του Καμπάνη στην πτώση του ηθικού του Βουλγάρικου στρατεύματος ήταν μεγίστη. Τυχαίο γεγονός μόνον δεν είναι η προβολή της θυσίας του από τον τύπο της εποχής. Στις μάχες Κιλκίς- Λαχανά έπεσαν μαχόμενοι και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί. Το αποδεικνύει και το αφιέρωμα σας. Τη δόξα του Αντωνίου Καμπάνη ουδείς απέκτησε.
    Στην μάχη αυτή πολέμησαν αρκετοί Ανδριώτες κάποιοι από αυτούς έπεσαν νεκροί και κάποιοι τραυματίστηκαν. Στο επόμενο αφιέρωμα να γίνει αναφορά και σε αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή