Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ


Δεν πέρασαν πολλές μέρες απο την δημοσίευση σχετικού μας άρθρου, την Παρασκευή 31 Μαΐου, με τον χαρακτηριστικό τίτλο ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ – Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ (διάβασε ΕΔΩ), όπου αναφερόμαστε ανάμεσα στα άλλα και για τους κανόνες ασφαλείας που επιβάλλεται να υπάρχουν, για την προσέγγιση των δεξαμενόπλοιων.
Το Λιμεναρχείο Ανδρου, ευαισθητοποίηθηκε  και  απέστειλε προς όλους τους εμπλεκόμενους με αυτό το θέμα, την με αριθμό απόφασης του 06/2013/22.5.2013 και θέμα: “Ρύθμιση θεμάτων πετρελεύσεων στην περιοχή αρμοδιότητας Λ/Χ Ανδρου’’.Όπως θα διαβάσετε αναλυτικά (ενημερωθείτε ΕΔΩ), επισημαίνει, το όλο πλαίσιο που πρέπει  να διέπει τις προσεγγίσεις αυτών των σκαφών, για την ασφαλή διενέργεια των πετρελεύσεων, εφιστώντας μάλιστα και την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, για ορθή και απαρέγκλιτη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας τέτοιων επικινδύνων φορτίων.
Η κοινοποίηση και δημοσίευση της επικαιροποιημένης αυτής απόφασης κρίνεται θετική στην προσπάθεια, που όλοι πρέπει να έχουμε για την παραπέρα βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στο Λιμάνι Γαυρίου.
Εικόνας λειτουργίας του, όπως τα επισημαίναμε στο σχετικό μας άρθρο και που αναμένουμε την συνέχεια, σχετικά με την άλλη ανοιχτή πληγή της μεταφοράς αδρανών υλικών μέσα στην τουριστική περίοδο. Έγινε λοιπόν η αρχή με την απόφαση αυτή του Λιμεναρχείου Άνδρου, που ξεκαθαρίζει το όλο νομικό πλαίσιο και βάζει προ των ευθυνών τους όλους τους έχοντες σχέση με την διακίνηση των καυσίμων στο νησί μας και πάνω απ΄όλα  της προστασίας της ζωής συνανθρώπων μας. 
Θέλουμε όμως εδώ να επισημάνουμε ότι, η απόφαση αυτή του Λιμεναρχείου Άνδρου δεν έχει σταλεί και στον άμεσα ενδιαφερόμενο φορέα του λιμανιού, που είναι ο Δήμος Άνδρου και η Τοπική Δημοτική Κοινότητα Γαυρίου, για να γνωρίζουν ...τα του οίκου τους, έτσι ώστε όλοι πλέον, να είναι θεσμικά και δεσμευτικά, συνυπεύθυνοι της όλης λειτουργίας του λιμανιού από μια τέτοια διακίνηση.
Τέλος διαπιστώνουμε όλοι μας, όσοι και σήμερα διερχόμαστε από το λιμάνι, ότι δεν είδαμε  καμία αναφορά, καμία παρέμβαση, κάτι να γίνεται - ήδη φτάσαμε στα μέσα του Ιουνίου - σχετικά με την άλλη απαράδεκτη τριτοκοσμική εικόνα των μονίμως παρκαρισμένων αυτοκινήτων και γενικά της όλης κυκλοφοριακής απαράδεκτης λειτουργίας του. Εικόνας και λειτουργίας, που αποβαίνει σε βάρος ιδιαίτερα της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και ευρύτερα του συνόλου της οικονομίας της Άνδρου, όπως αναλυτικά περιγράφαμε.

1 σχόλιο:

  1. SYNEXISTE ETSI AGAPHTOI.MONON ETSI STHN ELLADA MESW THS DHMOSIEYSHS THA KINHSOUN OI DHMOSIES YPHRESIES NA LEITOURGOUN.VGALTE STHN EPIFANEIA KATHE TI POU EXEI KATASTREPSEI KAI TO AGAPHMENO MAS NHSI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή