Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Γυναίκες της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν στην Άνδρο από 13- 16 Ιουνίου. Πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο του Γαυρίου, το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών Α' και Β' Βαθμού Αυτοδιοίκησης "η Αθηνά". Το θέμα του συνεδρίου είναι: «ΓΥΝΑΙΚΑ, ΔΡΑΣΗ και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, Ευρηματικότητα, Διαχείριση Κρίσεων, Πρωτοβουλία – Επιχειρείν».
Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και αναμένεται να  παραβρεθεί την πρώτη ημέρα ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι γυναίκες που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, αλλά και να ενημερωθούν για Ευρωπαϊκά Προγράμματα – Δράσεις, ώστε να προωθήσουν την υλοποίησή τους. Καταξιωμένοι ομιλητές, πανεπιστημιακοί και ειδικοί σε προγράμματα όπως είναι και η γενική γραμματέας ισότητας, Βάσω Κόλλια, θα συνδράμουν τις συνέδρους με γνώσεις και με πληρέστερη ενημέρωση στα θέματα που θα αναπτύξουν. Απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν αποτελεσματικότερα να στηρίξουν τον καίριο ρόλο τους στην αυτοδιοίκηση.
Kαινοτόμες ιδέες, πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα  είναι τα κύρια θέματα του συνεδρίου, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν το αντίδοτο στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής. Ο ρόλος της γυναίκας στην διαχείριση της κρίσης που βιώνουμε σε όλους του τομείς της ζωής μας, οικονομία, παιδεία, υγεία, κοινωνία, πολιτισμός και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από αυτήν είναι ζητήματα του συνεδρίου που θα αναλυθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 14 και 15 Ιουνίου.
Το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και μέλος της Διοίκησης του Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών Αυτοδιοίκησης Μαρία Λοτσάρη μας δήλωσε ειδικά για την σπουδαιότητά του για την Άνδρο:
Την πρώτη μέρα θα προβληθεί ταινία που παρουσιάζει τα αξιοθέατα της Άνδρου. Το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή περιηγούνται οι σύνεδροι στα μουσεία, τις παραλίες, τα μοναστήρια και τα μνημεία του νησιού. Να δουν από κοντά όσα θαύμασαν στην προβολή. Θα έχουν και την δυνατότητα να επιλέξουν τα μέρη που θέλουν επισκεφτούν. Την Παρασκευή το βράδυ θα υπάρξει Ανδριώτικη βραδιά με τοπικά όργανα και πλήρη τοπική κουζίνα όπως είναι ο λαμπριάτης, η φουρτάλια, το κρασί και τα γλυκά μας. Έχει ληφθεί μέριμνα και οι υπόλοιπες διατροφικές ανάγκες να καλύπτονται από τοπικά προϊόντα. Το χορευτικό του Φιλοπρόοδου Ομίλου "το Γαύριο" θα τους παρουσιάσει τους χορούς μας, τον μπάλλο και τον συρτό και τις τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες. 
Η τουριστική προβολή της Άνδρου αποκτά πρεσβευτές που θα την διαφημίσουν στα πέρατα της Ελλάδας, στους τόπους τους. Ως άνθρωποι της αυτοδιοίκησης θα θελήσουν να γνωρίσουν την εμπειρία τους και σε φορείς του δήμου τους όπως είναι τα ΚΑΠΗ που έχουν εκδρομικά προγράμματα. Συμβολή που διευρύνει την τουριστική περίοδο.
Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν την πρώτη μέτρα και οι βουλευτές του νομού αλλά και αντιπροσωπείες των κομμάτων. 

2 σχόλια:

  1. Συνέδριο που δεν εγκαταλείπει το νησί με την λήξη των εργασιών του. Προσφέρει διαρκή παρουσία που ερμηνεύεται με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα έχουμε και διεύρυνση της τοπικής οικονομίας. Οι επιχειρηματίες, αυτοί που λειτουργούν τα καταστήματά τους μόνο το καλοκαίρι και μετά αποδημούν, τους αλλάζουν τα δεδομένα. Από περιστασιακή εργασία την κάνει περισσότερο μόνιμη, πιο επαγγελματική. Φοβάμαι σε όλα αυτά την απληστία, τον κακό εαυτό μας, που τα διαχειρίζεται χωρίς μελλοντική προοπτική. Την άλογη λογική του "δε βαριέσαι..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eξαιρετική η προσπάθεια και μεγάλη επιτυχία για το νησί αυτό το συνέδριο.
    Ας γίνει αφορμή και αιτία,να προβληθεί ο τόπος μας, να μπορέσουμε να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας που δύσκολα θα βγάλουν τον επόμενο χειμώνα,εαν συνεχιστεί αυτή η ύφεση και σε εμάς.
    Ας φροντίσουν όλοι οι οργανωτές να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις στις γυναίκες των ΟΤΑ, ώστε η προσωπική τους -μετά την αναχώρηση τους διαφήμιση-για το νησί,να μας φέρει τουρισμό και μετά το καλοκαίρι.
    Η επιμήκυνση της περιόδου πρέπει να είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή